Službene stranice Atletskog kluba "Međimurje" Čakovec
Gdje se nalazite: Naslovnica Novosti

Novosti

Podturen je ponovo biti domaćin Županijskog prvenstva za osnovne i srednje škole Međimurja u krosu, na kojem je sudjelovalo 17 osnovnih i 7 srednjih škola sa ukupno 243 sudionika. U konkurenciji osnovnih škola kod 5. i 6. razreda najbolja je bila OŠ I.G.Kovačić Sveti Juraj na Bregu kod djevojčica te OŠ Mursko Središće kod dječaka dok je kod 7. i 8. razreda titulu najbolje kod djevojčica ponijela OŠ Nedelišće te kod dječaka I OŠ Čakovec. U konkurenciji srednjih škola kod djevojaka najbrže su bile učenice Ekonomske i trgovačke škole Čakovec dok su kod mladića najboje trčali učenici Tehničke škole Čakovec.

Opširnije

Zaključena je 10. jubilarna kros liga Globetka koja je ove godine brojala 6 kola. Ukupni pobjednici 2021. godine su: Valentina Vadlja i Mladen Ignac na 7,8 km, Ana Dobša i Saša Horvat na dionici od 3,6 km, dok su kod hodača to Ira Branilović i Boris Lacković.

Opširnije

Po prohladnom vremenu održana je 2. humanitarna utrka Totovec Run od koje sav prihod od kotizacije ide Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma Čakovec.

Opširnije

Češki grad Brno bio je 5. i 6. rujna domaćin najvećem europskom natjecanju za djecu do 16 godina, European Kids Athletics Games. Na ovom natjecanju koje se održava već 16. godinu za redom, okupilo se više od 1300 natjecatelja iz 18 europskih zemalja, a zasebno su se za odličja i dobre plasmane borili djevojčice i dječaci u pet starosnih kategorija: 2006., 2007., 2008. 2009. i 2010. godište. Atletski klub Međimurje Čakovec je na navedeno natjecanje poslao četvero atletičara i atletičarki, koji su ujedno bili i jedini predstavnici Hrvatske. U iznimno jakoj konkurenciji sa velikim brojem natjecatelja u svim disciplinama i kategorijama naši su predstavnici bili iznimno uspješni, jer su osvojili čak četiri medalje, jednu zlatnu, dvije srebrne i jednu brončanu medalju...

Opširnije

Globetka je nastavljena nakon ljetne pauze pretposljednjim kolom ove godine sa 187 sudionika. Kolo je obilježilo lijepo vrijeme, iako malo presparno i novi rekord staze hodača Borisa Lackovića.

Opširnije

U organizaciji Mjesnog odbora Totovec u subotu, 9. listopada 2021. s početkom u 10:00 sati kod Društvenog doma Totovec biti će održana 2. humanitarna utrka “Totovec Run 2021”. Trkači se mogu okušati na stazi od 5 ili 10 kilometara. Sav prihod utrke donira se Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma Čakovec.

Opširnije

Po prohladnom vremenu i nakon prošlogodišnje pauze održana je po 15. puta Utrka grada Mursko Središće u organizaciji AK Mursko Središće. Uz utrku djece održana je glavna utrka u kojoj su pobjednici Neven Jurković i Alenka Horvat, dok su u utrci građana na 2,5 km najbolji Jakov Štampar i domaće sestre Tena i Lea Marodi koje su srušile i dugogodišnji rekord staze Nine Dobše.

Opširnije

Održan je već 5. trail Sveti Juraj na Bregu koji je utrka u spomen na Stjepana Koraja, tragično preminulog predsjednika AK Međimurje. Ove godine po prvi puta je održana i utrka djece na stazama dužine 200 i 400 metara prije samih glavnih utrka na 4,3 i 11,3 km na kojima su najbolji bili Martina Bezek i Mladen Ignac na dužoj, te Ana Goričanec i Darko Okreša na kraćoj stazi.

Opširnije

Utrka grada Mursko Središće održati će se po 15. puta ove godine u organizaciji Atletskog kluba Mursko Središće u subotu, 28. kolovoza s početkom u 18 sati, sa startem i ciljem kod nogometnog igrališta NK "Rudar" u Murskom Središću. Kao i uvijek, sudionici mogu birati između standardnih dionica: glavnu utrku na 10 km, 2.5 km za građane ili dječju "baby" utrku na 100 metara za najmlađe.

Opširnije

U Jurovčaku u organizaciji Vinske kuće Hažić održana je posebna utrka - bežanje v goricaj - kratka duljine svega nekih 400-tinjak metara, ali vrlo teška gdje je trebalo savladati 5 redova dolje, te 5 redova gore među trsima vinograda. Zanimljivo, između 25 trkača pobjede u ženskoj i muškoj konkurenciji su ove godine odnijeli bračni par Bobičanec - Manuela i Marko.

Opširnije

Na netom završenom prvenstvu Balkana za mlađe juniorke i juniore, koje je održano u Kraljevu, Srbija, u dresu hrvatske reprezentacije nastupila je i Ana Dobša, članica AK Međimurje. Ana je trčala u utrci na 800 m i zauzela 7. mjesto s rezultatom 2:26,95. Za Anu je ovo već drugi nastup na Balkanskim prvenstvima u ovoj godini, a podsjetimo da je prvi nastup imala početkom godine u Sofiji gdje je osvojila 4. mjesto na 800 m te 3. mjesto u štafeti 4 x 400 m. Natjecanje u Kraljevu je održano po velikoj vrućini, a hrvatski su reprezentativci osvojili ukupno osam medalja...

Opširnije