Službene stranice Atletskog kluba "Međimurje" Čakovec
Gdje se nalazite: Naslovnica Novosti

Novosti

1. dana listopada 2022. u Mihovljanu će se nakon dvogodišnje stanke održati 2. utrka "Z brega na breg" povodom obilježavanja dana mjesta, sa startom u 16,00 sati kod stare škole u Mihovljanu, ulica Matije Gupca. Trči se 5 kilometara po Mihovljanskim "bregima", a 45 minuta prije starta glavne utrke održati će se i dječje utrke u raznim kategorijama.

Opširnije

U organizaciji Mjesnog odbora Totovec zajedno sa Udrugom žena Totovčice, Odbojkaškim klubom i DVD-om Totovec, u subotu, 8. listopada 2022. s početkom u 10:00 sati kod Društvenog doma Totovec biti će održana već 3. humanitarna utrka “Totovec Run 2022”. Trkači se mogu okušati na stazi od 5 ili 10 kilometara, a sav prihod utrke donira se Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma Čakovec.

Opširnije

Nakon ljetne stanke, nastavljena je kros liga Globetka 6. kolom. Odlično odrađeno ljeto, najbolje je naplatio Jurica Tomac koji je na kraćoj stazi od 3,6km postavio novi rekord staze, srušivši ga za punih 20 sekundi. Od žena, najbrža je bila Lea Kos. Na duljoj stazi su slavili Igor Horvat u muškoj, te Nada Siladi u ženskoj konkurenciji. Kod hodača, najbrži su bili Boris Lacković i Romina Tomšić.

Opširnije

16. puta održana je Utrka grada Mursko Središće u organizaciji AK Mursko Središće koja je po prvi puta startala sa SRC Zalešće. Uz utrku djece održana je glavna utrka u kojoj su pobjednici Jurica Tomac i Jasmina Ilijaš, dok su u utrci građana na 2,3 km najbolji David Igrec i domaće sestre Lea i Tena Marodi.

Opširnije

Utrka grada Mursko Središće održati će se već 16. puta u subotu, 27. kolovoza s početkom u 18 sati 2022. godine u organizaciji Atletskog kluba Mursko Središće. Ove godine start i cilj biti će na RIBNJAKU SRC "ZALEŠĆE" u Murskom Središću (lijevo skretanje na izlazu iz Murskog Središća prema Peklenici). Sudionici mogu birati između standardnih dionica: glavnu utrku na 10 km sa okretom u Križovcu, 2.5 km za građane ulicama grada, te za najmlađe dječju "baby" utrku na 100 metara.

Opširnije

Po kišovitom i blatnjavom vremenu održan je 6. trail Sveti Juraj na Bregu koji je utrka u spomen na Stjepana Koraja, tragično preminulog predsjednika AK Međimurje. I ove godine održana je utrka djece za najhrabrije na stazama dužine 200 i 400 metara prije samih glavnih utrka na 4,3 i 11,3 km na kojima su najbolji bili Dijana Novak i Ivan Ružman na dužoj, te Ana Goričanec i Darko Okreša na kraćoj stazi.

Opširnije

Tradicionalni Trail u Općini Sveti Juraj na Bregu održat će se u subotu 20. kolovoza s početkom u 17 sati. Utrka se održava i u spomen na Stjepana Koraja, tragično preminulog dugoprugaša i predsjednika AK Međimurje. Start i cilj kao i prethodnih godina bit će na terenima PG Geler u Malom Mihaljevcu, a građani će moći trčati dvije utrke, dulju od 11,3 i kraću od 4,3 km. nagrade se dijele po kategorijama na obje duljine staze a posebnost ove utrke je podjela nagrada u ukupnom poretku prema koeficijentu na godine starosti, tako da šanse za ukupnu pobjedu imaju i stariji trkači...

Opširnije

4. utrka "Murščak" u organizaciji NK "Dinamo" Domašinec i pod pokroviteljstvom Općine Domašinec održati će se ove godine u subotu, 13. kolovoza u 18 sati sa startem na nogometnom igralištu u Domašincu. Na programu su dvije duljine staze, kraća na 4,5 km i dulja od 12 km, koje vode poučnom stazom Murščak od Domašinca pa sve do rijeke Mure. Održati će se i niz dječjih utrka za sva godišta djece koja nemaju pravo nastupa na dužim dionicama, a one počinju već u 17:20 sati.

Opširnije

Gorički trail održal bu se već petu godinu zaredom pri vinski kući Hažić a beži se med goricami gori pa doli. Staza je duga samo 300 m ali se na cilju duša spusti :)

Opširnije

Uspješno je održana utrka po prvi puta u Donjem Kraljevcu povodom Magdalenja koju je organizirao NK "Kraljevčan 38" u suradnji s Općinom Donji Kraljevec. Apsolutna pobjednica prve utrke na dužoj dionici od 6,4 km je domaćinka Jasmina Ilijaš, kod muškaraca Marko Mlinarić, dok su na upola manjoj udaljenosti, u jednom krugu najbolji Ivana Zeljko i Hrvoje Vugrinec.

Opširnije

U subotu 23. srpnja održat će se 2. po redu Stridon Run. Trči se po Štrigovski mbregima na duljini 2,3 km za građanstvo ili glavna utrka u duljini 11 km

Opširnije

NK "Kraljevčan 38" u suradnji s Općinom Donji Kraljevec organizira po prvi puta utrku povodom Magdalenja u Donjem Kraljevcu. Trčati će se u poslijepodnevnim satima, u nedjelju, 24. srpnja 2022. u 19,30 sati. Birati možete između jednog kruga od 3,2 km ili dva kruga od 6,4 km sa startom i ciljem kod nogometnog igrališta NK Kraljevčan 38. A sat vremena prije priredit će i dječje utrke za vrtić/predškolu i učenike nižih razreda OŠ.

Opširnije