Službene stranice Atletskog kluba "Međimurje" Čakovec
Gdje se nalazite: Naslovnica Novosti

Novosti

Dvodnevno Pojedinačno atletsko prvenstvo Hrvatske u kategoriji mlađih juniorki i juniora održano je proteklog vikenda na stadionu SRC Mladost po lijepom i ugodnom vremenu. Natjecanju su se, zbog nedostatka termina uvjetovanih situacijom s korona virusom, priključili  i najbolji dugoprugaši Hrvatske koji su nakon posljednje discipline mlađih juniora prvog dana pod reflektorima odradili Pojedinačno prvenstvo Hrvatske u utrci na 10000 m u kategoriji seniorki i seniora te juniorki i juniora. Osim dobrih vremenskih uvjeta pažnju su plijenila i novouređena atletska borilišta stadiona Mladost, a prije nego su natjecanja započela sve prisutne je pozdravio i predsjednik Hrvatskog atletskog saveza, Ivan Veštić...

Opširnije

Zapažene nastupe ostvarili su članovi AK Međimurje na Pojedinačnom prvenstvu Hrvatske za mlađe i starije kadetkinje i kadete održanom u Varaždinu na stadionu Sloboda. Vrlo zahtjevno natjecanje sa 500 sudionika iz 47 hrvatskih atletskih klubova održano je po velikoj vrućini u organizaciji AK Sloboda Varaždin, a sudili su atletski Suci Zborova Varaždin, Zagreb i Međimurje. Dodatno je organizaciju otežavalo i pridržavanje mjera atletičara i publike u cilju sprječavanja zaraze virusom Covid 19, no i to su domaćini natjecanja uspješno riješili...

Opširnije

U ponovljenom terminu 26. lipnja 2020. uspjelo je otvaranje novouređene eko-turističke poučne pješačko biciklističke staze "Svetomartinska Mura" u Žabniku kod Mlinarske hiže. Tom prigodom u organizaciji općine Sveti Martin na Muri i Atletskog kluba Međimurje održana je i prva kros utrka sa preko 150 sudionika. Pobjednici su Martina Bezek (TK Rudar) i Siniša Škvorc (AK Međimurje) u dužoj utrci, te Jelena Taradi Mihalović (AK Međimurje) i Mario Horvat (PG Geler) u kraćoj utrci.

Opširnije

Nova kros utrka "Svetomartinska Mura" kod Mlina na Muri - točnije najsjevernijoj točki Republike Hrvatske u Žabniku, trebala se održati 20. ožujka, no zbog pandemije virusa Covid 19 ona će se održati u petak 26. lipnja s početkom u 17,00 sati. Organizator općina Sveti Martin na Muri na ovaj način želi promovirati novouređenu Eko-turističku poučnu šetnicu na obalama rijeke Mure što stvarno vrijedi posjetiti. Dođite i uvjerite se!

Opširnije

Čakovečki noćni cener okupio je 600 trkača koji su sudjelovali na dvije utrke, na 5 i 10 km. Na 10 km najbrži su bili Andrej Hladnik iz AK Varaždin i Lucija Kopić AK Fit Zaprešić, dok su na kraćoj stazi prvi ciljem prošli Ante Živković i Tea Faber oba iz AK Dubrovnik. Od članova AK Međimurje plasman među tri najbolja ostvarili su Mladen Ignac 2. mjestom u utrci na 10 km i Nada Siladi 3. mjestom na 10 km. Odlični su bili i Lea Kos s osvojenim 5. mjestom na 5 km te Siniša Škvorc 6. u utrci na 10 km.

Opširnije

Prvog dana ljeta trčati ćemo prvi čakovečki noćni cener. Utrka će krenuti točno u 21.44 ispred čakovečkog "orla" i vodit će vas u putovanje po Čakovcu te tople, ljetne noći. Na linku "prijave i uplata kotizacije" ispod teksta, uz pretohodnu registraciju na Ticket2Go odaberite koju trku želite trčati i kliknite na "kupi ulaznice". Na taj način istovremeno će se izvršiti prijava i uplata, a potvrda o tome stići će na vašu e-mail adresu.

Opširnije

Ovogodišnja sezona čakovečke kros lige Globetka nastavljena je 5. kolom nakon prisilne stanke zbog pandemije sa novim rekordnim brojem sudionika - njih čak 293! A iako su i ovaj puta prijetili tmurni oblaci, umjesto kiše pljuštali su osobni rekordi, a srušena su čak i 3 rekorda staza - trogodišnji rekordi duže staze u ženskoj konkurenciji (Simona Jambrošić), kraće staze u muškoj konkurenciji (Mladen Ignac) i puno svježiji rekord u hodanju u muškoj konkurenciji (Boris Vukina).

Opširnije

5. kolom koje će se održati u utorak 9. lipnja nastavit će se nakon prekida zbog pandemije korona virusa Covid19 ovogodišnja Kros liga Globetka. Početak utrke je u 19 sati za trkače i hodače na 3,6 km a 5 minuta nakon njih krenut će i trkači na 7,8 km. Treće i četvrto kolo koje se trebalo održati u travnju i svibnju otkazana su i neće se ni održavati, pa će ovogodišnja Globetka imati samo šest kola od čega će se za ukupan poredak bodovati pet najboljih kola.

Opširnije

Sutra, u ponedjeljak 18. svibnja, ponovo se otvaraju vrata stadiona SRC Mladost u Čakovcu na kojem će članovi AK Međimurje moći odrađivati svakodnevne treninge. Krizni stožer Grada Čakovca prema preporuci Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, dozvolit će korištenje sportskih objekata ali pod strogo kontroliranim uvjetima, koji uključuju pridržavanje dobivenih termina, razmaka kod izvođenja treninga kao i pridržavanje higijenskih mjera. Drugim riječima prilikom ulaska na stadion obavezna je dezinfekcija ruku i evidentiranje prisutnih, dok je prilikom treninga potrebno držati razmak od najmanje 1,5 m. Također na trening je zabranjen dolazak u slučaju povišene temperature...

Opširnije

Kako smo i obećali prvi izazov je tu. Imate tjedan dana da ga uvježbavate i savladate, nakon čega objavljujemo novi. Kada uspijete svakako nam pošaljite video da vas vidimo. Kako pravilno izvesti vježbu: Kod izvođenja pazite da ne propadate u kukovima ili da ih pak previše ne podignete. Vježbu izvodite u skladu s muzikom. Osim naših najmlađih, izazvani su i ostali! 

Opširnije

Dragi naši najmlađi članovi!

Kako bi nam ostali u formi, što aktivnije proveli ovo vrijeme kod kuće, a uz to se i zabavili potrudili smo se pripremiti i snimiti vam zanimljive treninge. Sa vama će se kroz treninge družiti naše atletičarke Ivana Zeljko i Lea Branilović. Vježbe su prilagođene za mali prostor tako da ih možete raditi u kući ili svom dvorištu. Objavljivat ćemo ih ovdje, na našoj stranici, četiri puta tjedno (pon, sri, pet, sub). Pa krenimo sa prvim..

Opširnije

Zbog izvanredne situacije s korona virusom već smo otkazali treninge i svakodnevne aktivnosti, a isto se odnosi i na organizaciju utrka u prvom dijelu sezone. Tako ćemo između ostalih odgoditi 4. Čakovečki polumaraton Zrinskih koji se trebao održati 26.04.2020. Novi termin utrke potvrdit ćemo kada budemo sigurni da je pošast zvana Covid 19 iza nas, ali za sada zabilježite da će se 4. Polumaraton Zrinskih ako zdravstveni uvjeti to budu tada dozvoljavali održati u nedjelju 15.11.2020.

Opširnije