Službene stranice Atletskog kluba "Međimurje" Čakovec
Gdje se nalazite: Naslovnica Novosti

Novosti

U organizaciji Mjesnog odbora Totovec u subotu, 9. listopada 2021. s početkom u 10:00 sati kod Društvenog doma Totovec biti će održana 2. humanitarna utrka “Totovec Run 2021”. Trkači se mogu okušati na stazi od 5 ili 10 kilometara. Sav prihod utrke donira se Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma Čakovec.

Opširnije

Po prohladnom vremenu i nakon prošlogodišnje pauze održana je po 15. puta Utrka grada Mursko Središće u organizaciji AK Mursko Središće. Uz utrku djece održana je glavna utrka u kojoj su pobjednici Neven Jurković i Alenka Horvat, dok su u utrci građana na 2,5 km najbolji Jakov Štampar i domaće sestre Tena i Lea Marodi koje su srušile i dugogodišnji rekord staze Nine Dobše.

Opširnije

Održan je već 5. trail Sveti Juraj na Bregu koji je utrka u spomen na Stjepana Koraja, tragično preminulog predsjednika AK Međimurje. Ove godine po prvi puta je održana i utrka djece na stazama dužine 200 i 400 metara prije samih glavnih utrka na 4,3 i 11,3 km na kojima su najbolji bili Martina Bezek i Mladen Ignac na dužoj, te Ana Goričanec i Darko Okreša na kraćoj stazi.

Opširnije

Utrka grada Mursko Središće održati će se po 15. puta ove godine u organizaciji Atletskog kluba Mursko Središće u subotu, 28. kolovoza s početkom u 18 sati, sa startem i ciljem kod nogometnog igrališta NK "Rudar" u Murskom Središću. Kao i uvijek, sudionici mogu birati između standardnih dionica: glavnu utrku na 10 km, 2.5 km za građane ili dječju "baby" utrku na 100 metara za najmlađe.

Opširnije

U Jurovčaku u organizaciji Vinske kuće Hažić održana je posebna utrka - bežanje v goricaj - kratka duljine svega nekih 400-tinjak metara, ali vrlo teška gdje je trebalo savladati 5 redova dolje, te 5 redova gore među trsima vinograda. Zanimljivo, između 25 trkača pobjede u ženskoj i muškoj konkurenciji su ove godine odnijeli bračni par Bobičanec - Manuela i Marko.

Opširnije

Na netom završenom prvenstvu Balkana za mlađe juniorke i juniore, koje je održano u Kraljevu, Srbija, u dresu hrvatske reprezentacije nastupila je i Ana Dobša, članica AK Međimurje. Ana je trčala u utrci na 800 m i zauzela 7. mjesto s rezultatom 2:26,95. Za Anu je ovo već drugi nastup na Balkanskim prvenstvima u ovoj godini, a podsjetimo da je prvi nastup imala početkom godine u Sofiji gdje je osvojila 4. mjesto na 800 m te 3. mjesto u štafeti 4 x 400 m. Natjecanje u Kraljevu je održano po velikoj vrućini, a hrvatski su reprezentativci osvojili ukupno osam medalja...

Opširnije

Po ekstremnoj vrućini i sparini održana je i 3. utrka Murščak općine Domašinec 2021. Takvi uvjeti uzrokovali su i nešto manji broj sudionika trkača, a nadmoćno su pobjedili Simona Jambrošić i Mladen Ignac u glavnoj, dok su u kraćoj utrci najbolji bili Anja Jambrešić i Ádám Papp iz Madžarske, te kod hodača Ira Branilović i Boris Lacković.

Opširnije

Tradicionalni Trail u Općini Sveti Juraj na Bregu održat će se u subotu 21. kolovoza s početkom u 17 sati. Utrka se održava i u spomen na Stjepana Koraja, tragično preminulog dugoprugaša i predsjednika AK Međimurje. Start i cilj kao i prethodnih godina bit će na terenima PG Geler u Malom Mihaljevcu, a građani će moći trčati dvije utrke, dulju od 11,3 i kraću od 4,3 km. nagrade se dijele po kategorijama na obje duljine staze a posebnost ove utrke je podjela nagrada u ukupnom poretku prema koeficijentu na godine starosti, tako da šanse za ukupnu pobjedu imaju i stariji trkači...

Opširnije

Zanimljiva utrka v goricaj Vinske kuće Hažić održava se u petak 20. kolovoza s početkom u 18 sati. Duljina staze je 300 m a trči se gore dolje među trsima u vinogradu. 

Opširnije

Ovogodišnju utrku po Štrigovskim bregima povodom Dana općine organizirao je novi organizator kao nastavak dugogodišnje tradicije Utrke prijateljstva. Unatoč vrlo lošoj prognozi, vrijeme je izdržalo i trka je više nego uspjela sa prekrasnim druženjem nakon u novom Domu kulture u Štrigovi.

Opširnije

Naši neumorni brežni trkači organiziraju još jednu zanimljivu utrku koja će se održati u subotu 17.7. u Štrigovi. Utrka ima slični format kao i mnoge druge s dječjim utrkama, utrkom građana na 2,3 km i glavnom utrkom na 11 km koja se trči po prelijepom okruženju općine Štrigova, kroz šume, vinograde i naravno preko dobro nam poznate "Mađerke". Sve što trebate znati nalazi se u raspisu, a prijave idu on-line ili na licu mjesta. Za info zovite Maria Severa na  0981879087

Opširnije

U Maloj Subotici u utrci povodom Dana općine, ove ljetne subote 10.07.21., ubilježen zaista masovan broj trkača i prisutnih ljudi uz izvrsnu organizaciju volontera udruge "Sport za sve" Mala Subotica. Usprkos vrućini, srušeni su i rekordi obadviju staza, a najbolji ove godine Martina Bezek (TK Rudar) i Mladen Ignac (AK Međimurje) na dužoj i Ana Goričanec (AK Varaždin) i Dinko Solić (AK Varaždin) na kraćoj dionici primjerenijoj građanima rekreativcima.

Opširnije