Službene stranice Atletskog kluba "Međimurje" Čakovec
Gdje se nalazite: Naslovnica Novosti

Novosti

Odlukom Izvršnog odbora AK Međimurje obavještavamo članove o novim iznosima članarina u 2022. godini..

Opširnije

Nova, sad već 11 sezona kros lige Globetka započela je po snježnom i hladnom vremenu.
Na početku sezone se okupilo hrabrih 163 natjecatelja.
Na dugoj stazi najbrži su bili Iris Jambrešić i Jurica Tomac, na kraćoj Simona Jambrošić i Saša Horvat, te kod hodača Ljiljana Škrobar i Boris Lacković.

Opširnije

11. sezona Kros lige Globetka započinje zimskim kolom koje će se održati u subotu 22. siječnja s početkom u 13 sati. U ovoj sezoni planira se održati 8 kola, no poučeni situacijom u posljednje dvije godine u kojima su se zbog pandemije covida uvodile rigorozne mjere, nije isključeno i odgađanje ili otkazivanje što se nadamo ipak neće dogoditi. Sve bitno vezano za propozicije nalazi se u raspisu a od promjena u odnosu na prethodne godine izdvajamo..

Opširnije

Proglašenje 10. Kros lige Globetka za 2021. održati će se na stadionu SRC Mladost Čakovec, u srijedu 29. prosinca s početkom u 18,30 sati. Proglašenje će se radi covid mjera održati na otvorenom na atletskoj stazi dok će se podjela majica za sve one koji su nastupili u najmanje tri kola ili uplatili puni iznos startnine održati na 1. katu stadiona - lijevo...

Opširnije

Tradicionalni post božićni trail trening održat će se i ove godine na Štefanje 26.12.2021. u organizaciji AK Međimurje. Trči se već dobro poznatom planinarskom rutom od Čakovca do Štrigove (27km) uz mogućnost trčanja na kraćoj dionici do Lopatinca (10km). Start u 8,30 na Trgu Republike Čakovec, cilj u Lopatincu ili Štrigovi u oba slučaja kod crkve. Svi sudionici nastupaju na vlastitu odgovornost i sami osiguravaju prijevoz kućama. Za prijavu nastupa upišite svoje podatke u tabelu u kojoj obavezno navedite koju duljinu želite trčati i da li želite u restoranu Čavlek u Štrigovi nešto prigristi (po cijeni od 30 kn). Za eventualne nejasnoće kontaktirajte Dejana Dokleju na 098/893-084.

Opširnije

U organizaciji Zajednice sportskih udruga Čakovca, Turističke zajednice Grada Čakovca, udruge Naša djeca Čakovec i pod pokroviteljstvom Grada Čakovca, AK Međimurje će biti tehnički organizator utrke Čakovec Advent Run, koja će se održati u subotu 18. prosinca s početkom u 10 sati. Utrka je humanitarnog karaktera a prihod od startnina (10 kn za djecu i učenike osnovnih škola te 20 kn za ostale) prikupit će se za udrugu "Naša djeca" za projekt "I ja bih na more". Važno je spomenuti da utrka nije natjecateljska te neće biti proglašenja a trči se ili hoda kroz Čakovečki park u duljini 2 km...

Opširnije

Atletski klub Međimurje pokreće Školu trčanja za odrasle koja će se održavati na atletskoj stazi stadiona SRC Mladost, a prvi trening zakazan je za ponedjeljak 15. studenog s početkom u 17 sati. Svi oni koji žele nešto više naučiti o trčanju i svemu onome što je bitno za pravilnu pripremu i upražnjavanje ove izuzetno korisne sportske aktivnosti, moći će to saznati od trenera iz redova AK Međimurje koji će svoja iskustva prenijeti na sve one koji nisu imali priliku aktivnije baviti se sportom ili rekreacijom a sada su to odlučili činiti zbog zdravlja ili zadovoljstva koje projicira sportska aktivnost... 

Opširnije

Podturen je ponovo biti domaćin Županijskog prvenstva za osnovne i srednje škole Međimurja u krosu, na kojem je sudjelovalo 17 osnovnih i 7 srednjih škola sa ukupno 243 sudionika. U konkurenciji osnovnih škola kod 5. i 6. razreda najbolja je bila OŠ I.G.Kovačić Sveti Juraj na Bregu kod djevojčica te OŠ Mursko Središće kod dječaka dok je kod 7. i 8. razreda titulu najbolje kod djevojčica ponijela OŠ Nedelišće te kod dječaka I OŠ Čakovec. U konkurenciji srednjih škola kod djevojaka najbrže su bile učenice Ekonomske i trgovačke škole Čakovec dok su kod mladića najboje trčali učenici Tehničke škole Čakovec.

Opširnije

Zaključena je 10. jubilarna kros liga Globetka koja je ove godine brojala 6 kola. Ukupni pobjednici 2021. godine su: Valentina Vadlja i Mladen Ignac na 7,8 km, Ana Dobša i Saša Horvat na dionici od 3,6 km, dok su kod hodača to Ira Branilović i Boris Lacković.

Opširnije

Po prohladnom vremenu održana je 2. humanitarna utrka Totovec Run od koje sav prihod od kotizacije ide Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma Čakovec.

Opširnije

Češki grad Brno bio je 5. i 6. rujna domaćin najvećem europskom natjecanju za djecu do 16 godina, European Kids Athletics Games. Na ovom natjecanju koje se održava već 16. godinu za redom, okupilo se više od 1300 natjecatelja iz 18 europskih zemalja, a zasebno su se za odličja i dobre plasmane borili djevojčice i dječaci u pet starosnih kategorija: 2006., 2007., 2008. 2009. i 2010. godište. Atletski klub Međimurje Čakovec je na navedeno natjecanje poslao četvero atletičara i atletičarki, koji su ujedno bili i jedini predstavnici Hrvatske. U iznimno jakoj konkurenciji sa velikim brojem natjecatelja u svim disciplinama i kategorijama naši su predstavnici bili iznimno uspješni, jer su osvojili čak četiri medalje, jednu zlatnu, dvije srebrne i jednu brončanu medalju...

Opširnije