Službene stranice Atletskog kluba "Međimurje" Čakovec
Gdje se nalazite: Naslovnica Novosti

Novosti

3. utrka "Murščak" u organizaciji NK "Dinamo" Domašinec i pod pokroviteljstvom Općine Domašinec održati će se ove godine ponovno u subotu, 14. kolovoza u 18 sati sa startem na nogometnom igralištu u Domašincu. Na programu su dvije duljine staze, kraća na 4,5 km i dulja od 12 km, koje vode poučnom stazom Murščak od Domašinca pa sve do rijeke Mure. Održati će se i niz dječjih utrka za sva godišta djece koja nemaju pravo nastupa na dužim dionicama, a one počinju već u 17:20 sati.

Opširnije

Kada u svom klubu imate perspektivne mlade atletičare, a trenirate na stadionu koji ima uvjete za održavanje najzahtjevnijih atletskih natjecanja, onda su to odlični preduvjeti za organizaciju državnog atletskog prvenstva u mlađim kategorijama. Upravo se to dogodilo proteklog vikenda u Čakovcu kada je Atletski klub Međimurje na stadionu SRC Mladost bio domaćin najmasovnijeg atletskog državnog prvenstva u povijesti hrvatske atletike, Pojedinačnog prvenstva Hrvatske za mlađe kadetkinje i kadete te kadetkinje i kadete. Na ovom dvodnevnom natjecanju, kroz atletska borilišta SRC Mladost prošlo je čak 592 natjecatelja iz 50 hrvatskih atletskih klubova... 

Opširnije

Ovdje možete pratiti rezultate uživo sa dvodnevnog natjecanja na stadionu ŠRC "Mladost" u Čakovcu - Pojedinačnog prvenstva Hrvatske za mlađe i starije kadetkinje i kadete u organizaciji Hrvatskog atletskog saveza i Atletskog kluba Međimurje iz Čakovca.

Opširnije

AK Međimurje će u Čakovcu u 2021. godini organizirati dva pojedinačna državna prvenstva, i to Pojedinačno PH za mlađe i starije kadekinje i kadete koje se održava 19. i 20.6. te Pojedinačnog PH za juniorke i juniore 3. i 4.7.2021. Na kadetskom se prvenstvu očekuje preko 600 natjecatelja iz 45 hrvatskih atletskih klubova..

Opširnije

U Ivanovcu je u organizaciji Udruge sportske rekreacije "Sport za sve", ranije od uobičajenog termina povodom dana općine, održana utrka "Vanovski cener 2021" sa najvećim brojem sudionika dosad. Po prilično sparnom vremenu pobjednici su bili: Nada Siladi i Mladen Ignac iz AK Međimurja u glavnoj utrci, Ana Goričanec (AK Varaždin) i Saša Horvat (AK Međimurje) u utrci građana, te kod hodača Romina Tomšić i Boris Lacković.

Opširnije

Nakon prošlogodišnje "pauze", povodom Dana općine Mala Subotica, Općina Mala Subotica u suradnji s udrugom sportske rekreacije „Sport za sve“ Mala Subotica i atletskim klubom Međimurje organizira 4. utrku općine Mala Subotica, koja će se održati 10. srpnja 2021. godine s početkom u 18:30 sati kod Osnovne škole Tomaša Goričanca u M. Subotici. Trkači će moći sudjelovati na stazama od 3,4 km i 7,3 km. Utrka je namijenjena građanstvu, bilo da se radi o sportašima ili rekreativcima, a medalje su osigurane u svim dobnim kategorijama.


Opširnije

Održano je toplo 4. kolo Globetke, posljednje pred ljetnu pauzu, sa rekordnim odazivom ove godine preko 200 učesnika.

Opširnije

Ove godine ponovno se održava utrka Vanovski cener u organizaciji Udruge sportske rekreacije "Sport za sve" u Ivanovcu, i to u ranijem terminu povodom Dana općine Ivanovec, 12. lipnja 2021. u 18,00 sati. I ovaj puta možete birati između dionica na 10 km ili nešto lakše na 2,8 km gdje se mogu uključiti i hodači, a sprema se i utrka za najmlađe u dužini od 100 m.

Opširnije

Atletski klub Međimurje druge godine zaredom bio je organizator kvalifikacije Erste plave lige, na kojoj j sudjelovalo 160 učenika 3.,4.,5. i 6. razreda. Na otvorenju natjecanja te na podjeli medalja bila je i velikan svjetskog skoka u vis, Blanka Vlašić.

Opširnije

3. kolo Globetke zapravo je bila nadoknada 1. odgođenog kola, a ovogodišnja Globetka nastavlja se po sistemu toplo-hladno, pa je na redu bilo opet jedno kišovito, hladno i izrazito blatnjavo kolo sa 152 sudionika. Po takvim uvjetima najbrži su uspjeli biti Valentina Vadlja i Mladen Ignac na 7,8 km, Jana Blažeka i Saša Horvat na 3,6 km, te Ljiljana Škrobar i Boris Lacković kod hodača.

Opširnije

Odličan nastup ostvarili su članovi AK Međimurje na međunarodnom mitingu Dinamo Zrinjevca, koji je održan u Zagrebu na stadionu Mladosti. Posebno se to odnosi na bacačicu kladiva Magdalenu Lončar, koja je u konkurenciji mlađih juniorki osvojila treće mjesto bacivši kladivo težine 3 kg 48,99 m što je njezin osobni ali i novi međimurski rekord za mlađe juniorke. Trener Branko Todorović nije krio zadovoljstvo njezinim nastupom kao ni nastupom Svena Todorovića koji je u bacanju diska za seniore osvojio 4. mjesto hicem od 44,54 m. Na mitingu je od naših nastupila i Marlena Babić i također bila raspoložena postigavši osobni rekord u troskoku daljinom 10,44 m...

Opširnije

1. kolo HALS-a koje je trebalo biti održano u Čakovcu u travnju odgođeno je za 16.05.2021. Na natjecanju je sudjelovalo preko 500 atletičarki i atletičara, budući da su se u istom danu natjecale mlađe i starije kategorije...

Opširnije