Službene stranice Atletskog kluba "Međimurje" Čakovec
Gdje se nalazite: Naslovnica Novosti

Novosti

Tradicionalni Trail u Općini Sveti Juraj na Bregu održat će se u subotu 20. kolovoza s početkom u 17 sati. Utrka se održava i u spomen na Stjepana Koraja, tragično preminulog dugoprugaša i predsjednika AK Međimurje. Start i cilj kao i prethodnih godina bit će na terenima PG Geler u Malom Mihaljevcu, a građani će moći trčati dvije utrke, dulju od 11,3 i kraću od 4,3 km. nagrade se dijele po kategorijama na obje duljine staze a posebnost ove utrke je podjela nagrada u ukupnom poretku prema koeficijentu na godine starosti, tako da šanse za ukupnu pobjedu imaju i stariji trkači...

Opširnije

Utrka grada Mursko Središće održati će se već 16. puta u subotu, 27. kolovoza s početkom u 18 sati ove godine u organizaciji Atletskog kluba Mursko Središće, po običaju sa startem i ciljem kod nogometnog igrališta NK "Rudar" u Murskom Središću. Sudionici mogu birati između standardnih dionica: glavnu utrku na 10 km sa okretom u Križovcu, 2.5 km za građane ulicama grada, te za najmlađe dječju "baby" utrku na 100 metara.

Opširnije

4. utrka "Murščak" u organizaciji NK "Dinamo" Domašinec i pod pokroviteljstvom Općine Domašinec održati će se ove godine u subotu, 13. kolovoza u 18 sati sa startem na nogometnom igralištu u Domašincu. Na programu su dvije duljine staze, kraća na 4,5 km i dulja od 12 km, koje vode poučnom stazom Murščak od Domašinca pa sve do rijeke Mure. Održati će se i niz dječjih utrka za sva godišta djece koja nemaju pravo nastupa na dužim dionicama, a one počinju već u 17:20 sati.

Opširnije

Gorički trail održal bu se već petu godinu zaredom pri vinski kući Hažić a beži se med goricami gori pa doli. Staza je duga samo 300 m ali se na cilju duša spusti :)

Opširnije

Uspješno je održana utrka po prvi puta u Donjem Kraljevcu povodom Magdalenja koju je organizirao NK "Kraljevčan 38" u suradnji s Općinom Donji Kraljevec. Apsolutna pobjednica prve utrke na dužoj dionici od 6,4 km je domaćinka Jasmina Ilijaš, kod muškaraca Marko Mlinarić, dok su na upola manjoj udaljenosti, u jednom krugu najbolji Ivana Zeljko i Hrvoje Vugrinec.

Opširnije

U subotu 23. srpnja održat će se 2. po redu Stridon Run. Trči se po Štrigovski mbregima na duljini 2,3 km za građanstvo ili glavna utrka u duljini 11 km

Opširnije

NK "Kraljevčan 38" u suradnji s Općinom Donji Kraljevec organizira po prvi puta utrku povodom Magdalenja u Donjem Kraljevcu. Trčati će se u poslijepodnevnim satima, u nedjelju, 24. srpnja 2022. u 19,30 sati. Birati možete između jednog kruga od 3,2 km ili dva kruga od 6,4 km sa startom i ciljem kod nogometnog igrališta NK Kraljevčan 38. A sat vremena prije priredit će i dječje utrke za vrtić/predškolu i učenike nižih razreda OŠ.

Opširnije

Čakovečki atletski miting održavao se u razdoblju od 2005. do 2010. godine, a nakon toga je zbog dotrajale atletske staze i samim time loših uvjeta za održavanje kvalitetnih natjecanja prekinut. Nakon što je staza obnovljena prije dvije godine AK Međimurje ponovo kreće s organizacijom mitinga sa nešto izmijenjenim disciplinama.

Opširnije

3. kolo HALS-a za limače i limačice održano je u organizaciji AK Međimurje Čakovec, ali ovog puta na Belici. Nastupila su ukupno 142 natjecatelja sa 262 starteva. Rezultati u nastavku.

Opširnije

5. kolo kros lige Globetka održano je po pravom ljetnom i sparnom vremenu. Na ovom kolu je ukupno nastupilo 190 natjecatelja. Pobjednici po kategorijama: 7,8km: Jurica Tomac (AK Međimurje) i Dubravka Horvat (individualac); 3,6km: Hrvoje Vugrinec (individualac) i Ana Dobša (AK Međimurje); Hodanje: Boris Lacković (AK DInamo Zrinjevac) i Ira Branilović (individualac). U ovom kolu se istaknuo Boris Lacković, koji je popravio svoj rekord staze kod hodača, te on sada iznosi 20:20.

Opširnije

U Sisku je održano 2. kolo HALS-a za limačice i limače. Usprkos hladnom i kišovitom vremenu, nastupilo je 211 natjecatelja sa 374 starteva. Natjecalo se  u 6 starosnih kategorija i to u trčanjima na 60m i 300m te skoku u dalj, bacanju vortexa i štafetama. Natjecanje je bilo pojedinačno i ekipno.

Opširnije

Erste plava liga, okupila je na stadionu SRC Mladost u Čakovcu učenike 1. - 6. razreda osnovnih škola. Nastupali su učenici iz gotovo svih osnovnih škola u Međimurje, ali bilo ih je i iz ostalih županija. Natjecanja su se odvijala u disciplinama 60m, 300m, 600m, skok u dalj, bacanju vortexa i bacanju kugle.

Opširnije