Službene stranice Atletskog kluba "Međimurje" Čakovec
Gdje se nalazite: Naslovnica Novosti Proljetni kros Međimurja, Stari Grad Čakovec 11.04.2015.

Proljetni kros Međimurja, Stari Grad Čakovec 11.04.2015.

ODLIČNI UVJETI NA 21. KROSU U PARKU

Proljetni kros Međimurja, Stari Grad Čakovec 11.04.2015. - ODLIČNI UVJETI NA 21. KROSU U PARKU

Na ovogodišnjem Proljetnom krosu, dvadeset i prvom po redu u čakovečkom parku, sudjelovalo je 644 učesnika, a najuspješnija je po broju medalja kao i na prethodnom krosu bila OŠ Mursko Središće. Organizator krosa, Atletski klub Međimurje, očekivao je i bolji odaziv jer je vrijeme bilo idealno a travnati tereni odlčni za trčanje. Jezero pod zidinama Starog Grada moglo bi primiti i mnogo više trkača, a to se prvenstveno odnosi na čakovečke osnovne škole, čiji učenici bez većeg napora mogu došetati do čakovečkog parka i otrčati svoju dionicu...

 Pogotovo kada se zna da Prva, Druga i Treća osnovna čakovečka škola već godinama ne odr?avaju svoj školski kros za otprilike 1500 učenika, sudjelovanje u čakovečkom parku na odlično pripremljenoj stazi, i provedbu koja je na razini dr?avnog prvenstva svakako bi se trebalo bolje iskoristiti, jer bi umjesto njih tristotinjak u parku mogao nastupiti daleko veći broj. Još je lošiji odaziv kod srednjih škola jer ih je nastupilo tek pedeset i troje i to uglavnom iz čakovečke Gimnazije. Svima koji su nastupili, bez obzira na ostvarene plasmane, treba iskreno čestitati, jer su se potrudili doći u čakovečki park, na dobrobit vlastitog zdravlja i kao primjer velikom broju onih koji na?alost nisu sudjelovali.

Potporu ovoj manifestaciji tradicionalno su kroz pokroviteljstvo dali Grad Čakovec i Međimurska ?upanija, dok je glavni sponzor, tvrtka Ambijenti, svojim poklonom - majicom darovala najboljih šest u svim utrkama.