Službene stranice Atletskog kluba "Međimurje" Čakovec
Gdje se nalazite: Naslovnica Novosti Proljetni kros Međimurja, 16.04.2016.

Proljetni kros Međimurja, 16.04.2016.

I O? NAJBOLJA NA PROLJETNOM KROSU 2016.

Proljetni kros Međimurja, 16.04.2016. - I O? NAJBOLJA NA PROLJETNOM KROSU 2016.

Ovogodišnii Proljetni kros Međimurja obilovao je iznenađenjima i neizvjesnim situacijama kao nikad do sada. Prvo iznenađenje priredio je organizator natjecanja, Atletski klub Međimurje iz Čakovca, koji je za ovaj 23. kros u čakovečkom parku koji je do sada godinama išao po ustaljenom rasporedu, znatno promijenio trasu za trčanje te je sve utrke usmjerio i u susjedno jezero. Zbog toga je trebalo protrčati ispod mosta koji vodi u Stari Grad, što je za trkače bila posebna atrakcija, a staza za trčanje velikim je dijelom prolazila izuzetno dobro pripremljenom travnjaku...

... po kojem se do sada nije trčalo. Promjena staze imala je i drugu stranu medalje, jer su sve utrke bile nešto dulje što je te?e palo onima koji su na kros došli slabije pripremljeni. No to svakako nije pokvarilo cijeli ugođaj a da je trčati bilo lijepo dokazuje i podatak da je odaziv bio jedan od najbojih do sada na krosu. Okupilo se 884 trkača od čega 92 polaznika vrtića, 508 polaznika osnovnih škola, te 284 srednjoškolaca. Na odličnom odazivu srednješkolaca treba zahvaliti profesorima tjelesnog odgoja čakovečke Gimnazije koji su za kros motivirali čak 275 učenika iz ove škole.

Raduje i podatak da se broj trkača kao i kvaliteta koja je vidljiva iz osvojenih odličja rasporedila na veliki broj osnovnih škola. Tako su sa dva zlatna odličja kući otišli učenice i učenici iz Domašinca, Murskog Središća, Hodošana te I, II i III OŠ čakovec. Kako se pehar za najuspješniju školu daje školi koja ima najviše zlatnih medalja (u slučaju istog broja zlatnih gledaju se srebrne pa na kraju brončanih), odluka o pobjedniku pala je tek za "zelenim stolom": Naime, u prvom trenutku se činilo da je pehar osvojila III OŠ Čakovec te su učenici te škole još jednom stali stali na postolje na kraju natjecanja. No naknadnim prepbrojavanjem listića utvrđeno je da je najbolja škola ipak I OŠ Čakovec jer su učenici te škole osim dvije zlatne osvojili i četrii srebrne medalje što im je donijelo i titulu najbolje škole na ovom Proljetnm krosu.

Osim organizatora Atletskog kluba Međimuje te Zbora atletskih sudaca Međimurja, provedbi krosa su dali potporu Međimurska ?upanija i Grad Čakovec a aktivno su se uključili i Gradska poduzeća Ekom i Čakom. Glavni sponzor krosaponovo je bla tvrtka Ambijenti koja je najboljim trkačima poklonila majice i to one zelene boje, jer ta boja najbolje oslikava ambijent čakovečkog parka. Podrška ovoj manifestaciji koja traje već dvanaestu godinu zaredom, došla je i od strane Zvonka Ivekovića iz Bjelovara, predsjednika Hrvatske atletske lige sjever i predsjednika Natjecatelsjke komisije Hrvatskog atletskog saveza te ?eljka Zgurića  tajnika Hrvatske atletske lige sjever i člana Natjecateljske komisije Hrvatskog atletskog saveza, koji nisu krili oduševljenje odličnom organizacijom te velikom odazivu učesnika.